Παιδικές τροφέςΣυνταγέςΣυνταγές Ζαχαροπλαστικής

Mumbar γεμιστή κοιλιά

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για κοιλιά με γέμιση Mumbar;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Για να καθαρίσετε το κηροπήγιο, το ένα άκρο του κηροπήγιου καθαρίζεται πρώτα από τη χοντρή βρωμιά του κρατώντας τη βρύση. Με τη βοήθεια ενός σουβλακιού κεμπάπ (ή ενός κανονικού σουβλάκι πλεξίματος), το μουμπάρ «γυρίζει από μέσα προς τα έξω». Το κηροπήγιο τοποθετείται στο ξύλο κοπής, και καθαρίζεται καλά ξύνοντας με το πίσω μέρος του μαχαιριού. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, πιάνεται συχνά στο νερό και πλένεται η αποξεσμένη λεπτή βρωμιά. Οι μουμπάρες τοποθετούνται σε ένα μπολ και τρίβονται με αλάτι για 2-3 λεπτά. Τέλος, οι μουμπάρες ξεπλένονται καλά με κρύο νερό και αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται 2-3 φορές.

Για τη γέμιση, τα κρεμμύδια κόβονται σε μικρά κομμάτια. Το ρύζι πλένεται και ζυμώνεται προσθέτοντας κιμά, πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. (Τα υλικά πρέπει απλώς να ανακατευτούν, δεν χρειάζεται να ανακατευτούν όπως το γουδί κεφτέ)

Ψιλοκόβουμε 2 κρεμμύδια και μισό λεμόνι. Τοποθετούμε σε μπολ με μουμπάρες και τρίβουμε καλά για 2-3 λεπτά. Ξεπλένεται με κρύο νερό. Τέλος, τρίβεται με λίγο αλάτι για 1-2 λεπτά και ξεπλένεται. Και πάλι με τη βοήθεια ενός σουβλακιού γυρίζεται μέσα προς τα έξω, με τη λαδωμένη πλευρά μέσα. Αυτή η διαδικασία είναι πιο εύκολη αν γίνει κάτω από τη βρύση. Αφού γυρίσει μέσα προς τα έξω, ξεπλένεται πολλές φορές και αφήνεται σε τρυπητό μέχρι να στραγγίσει το νερό. Το ένα άκρο του κηροπήγιου είναι ελαφρώς λυγισμένο προς τα μέσα, τοποθετείται γουδί μέσα στο σκάλισμα της κολοκύθας και το εσωτερικό του κηροπήγιου γεμίζεται με τρόπο ώστε να μην είναι πολύ σφιχτό και να αφήνει κενά ενδιάμεσα. (Αν γεμίσει πολύ σφιχτά, θα σκάσει κατά το μαγείρεμα) Όταν τελειώσει η διαδικασία γέμισης, τα δύο άκρα ενώνονται και δένονται με ένα σχοινί. Οι μουμπάρες τοποθετούνται σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό για να τις καλύψει κατά 3 εκατοστά. Με τη βοήθεια σουβλάκι ή πιρουνιού γίνονται τρύπες πάνω του. Αφού βράσει, μειώνεται και ψήνεται σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Καλή όρεξη.

Συνταγή για κοιλιά με γέμιση Mumbar με φωτογραφία

Mumbar γεμιστή κοιλιά 1

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button